DÜZCE / AKÇAKOCA - Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu

ÇEDES PROJESİ

May

Mayıs ayı adalet ve dürüstlük değerler kapsamında hazırlanan panoda Hz.Ömer'in adaleti. Dinimizde dürüstlüğün önemi kavramları işlendi.

May

Orman Haftası kapsamında, Çedes Nisan ayı projelerindeki vefa konusuna değinerek, bizlere oksijen sağlayan ağaçlarımızın bakımlarını yaptık. Okul bahçesindeki ağaçlarımızın gövdelerine kireç sürerek onların daha sağlıklı büyümelerine vesile olduk.

May

Nisan ayı sevgi dostluk vefa değerleri başlığı altında, Ramazan Bayramı'nın Nisan ayına denk gelmesi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, panomuz iki kere yenilenerek şeker ve çikolatalar asılmıştır. Okuldaki öğrenci sayısı kadar asılan şeker ve çikolatalar her çocuğumuzun tatması için hazırlanmıştır. Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.

May

Şubat ayının sonları itibariyle Kudüslü Ömer kitap okuma yarışması Düzce Merkez tabanlı başlatılmıştır. Mart ayı içerisinde okulumuzdan gönüllü Çedes öğrencileri seçilerek, yarışmaya hazırlandı. Mart ayının 20'sinde yarışmaya katılan öğrencilerimiz katıldı.

May

Mart ayı teması, vatanseverlik konusu kapsamında okulumuz Çedes panosu, bu temaya uygun olarak düzenlenmiştir.

May

Filistin'de zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz ve depremde mağdur olan kardeş okulumuz 12 Şubat Döngele Şehit Hüseyin Çam İmam Hatip Ortaokulu adına salı pazarında 2 stantta ve okulumuz içerisinde kermes düzenlenmiştir. Kermesteki ürünler Çedes'teki çocuklarımızın aileleri tarafından da desteklenmiştir. Elde edilen kazanç ilgili olan birimlere gönderilerek yardım kampanyamız tamamlanmıştır.

May

Şubat ayı Çedes panomuz Üç Aylar'a denk gelmesi münasebetiyle, sabır temalı olan konu Üç Aylar'la bağlantı kurularak, panoda işlenmiştir

May

Çedes öğrencilerimizle beraber, ilçemizde bulunan Mehmet Sevil Özel Eğitim Uygulama Okuluna gezi düzenlendi. Uygulama okulunda, okul öğrencileri ile paylaşımda bulunularak, farkındalık, yardımlaşma, etkileşim. Etkileşim sağlandı okul dersleri ziyaret edilerek,  Uygulama Okulu ve öğrenciler daha yakından tanındı.

May

"Ben Senin Yaşındayken" kitap okuma projesi önderliğinde, Çedes öğrencilerimizin yardımıyla, saygıdeğer yazarımız, Sayın Nurettin TAŞKESEN hocamız ilçemize davet edilmiştir. Öğretmenevi konferans salonunda, "NEKBE" kitabı ve Filistin'in tarihi hakkında söyleşi ve imza etkinliği düzenlenmiştir.

May

Okul içerisinde Osmanlı'dan kalan sadaka taşı geleneği yaratılarak, yardımlaşma değeri uygulamalı olarak okulumuza taşındı.

May

Aralik ayındaki konularımız olan yardımseverlik ve merhamet degerleri, peygamber efendimizin hadisleri, sureler ve kıssalarla panoya hazırlandı.

May

07-17 Aralık Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında, program, Çedes öğrencilerimizin katkılarıyla, okulumuzda gerçekleştirildi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, okul müdürlerimiz, velilerimiz, misafirlerimiz, öğrencilerimiz ve ögretmenlerimiz katıldı. Programda canlı ney dinletisi, semazen gösterisi, tiyatro, orotoryo, şiir dinletisi gibi çeşitli etkinlikler sunuldu.

May

Çedes öğrencilerimizin desteği ile, okulumuzda Etnografya Müzesi oluşturuldu. Geçmiş zamana yönelik kıyafetler, araç gereçler ve daha birçok eşyaların sergilendiği müzeyi, okulumuz öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve idarecileri ziyarette bulundu. Etkinliğimizde yöresel yemeklerimiz de ikram edildi. Türk oyunlarımızdan mangala oynandı. Salonda Türk kahvesi, ayran ve çay ikramları da yapıldı. Teneffuslerde okul hoparlöründen, türkülerimiz ve ilahiler dinlendi.

May

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yılında, Çedes öğrencilerinin hazırladığı programla, saygıyla anıldı. Gençlerimizin, ülkemize karşı sorumlulukları, milli bilinç, vatan sevgisi ve kendi özdenetim bilinci, çeşitli etkinliklerle işlendi.

May

Çedes Kasım ayı sorumluluk ve özdenetim temalı değerlerimiz kapsamında, dinimize karşı sorumluluklarımız ve Gazze'de yaşayan Müslüman kardeşlerimize karşı sorumluluk ve farkındalık içerikli pano hazırlandı.